hits

Norske investorer er fraværende

En kompis av meg har i flere år lett etter en spennende startup å investere i. Det siste årer har han nesten resignert og har gitt opp å lete. Han sier det ikke finnes nok interessnte start-ups i Norge. I alle fall ikke som han finner.  Kan det virkelig vaere så enkelt? At start-up miljøet i Norge suger?

 

Med det i tankene, ble jeg overrasket da jeg sjekket listen over investorer på Web Summit. Det er ca 1000 investorer fra hele verden paa web summit. Vet du hvor mange av de som er norske? En. En enkelt. Hvor er alle de andre?

 

Slik ser det ut på ett av de mange utstillerområdet på the summit. Lovende startups på rekke og rad. På scenen like ved snakker Index Venture om hvor raskt selskaper kan vokse i dag om de får den riktige backinga. Web Summit er fire dager fullpakket med top notch innovasjon fra hele verden. Jeg fatter ikke hvorfor Norge har kun en eneste registert investor. Hva i huleste er det de driver med om de ikke gidder stikke hit?

 

Ok, web summit er ikke alt, ei heller svaret på alle gründer-drømmer. Men det er en mulighet for å skape seg et sammenligningsgrunnlag og knytte fantastiske kontakter. At alle unntatt en uteblir er for meg uforståelig og viser fullstendig mangel på initiav. Er det rart norske startups søker seg til utlandet med en fraværende investormiljø på hjemmebane?

 

Dersom vi skal bygge et bedre innovasjonsmiljø i Norge må ogsa gutta med penga ville være med. Det nytter ikke sitte på ræva på sin trygge lest og klage på verden  ikke snurrer riktig vei. 

 

Jeg håper virkelig gutta med penga skjeller meg ut etter noter for det lille utbruddet her. Det er skrevet i affeksjon. Men faen heller. Hvor er dere?

 Motta e-post når jeg skriver no' vettugt