hits

desember 2014

Stopp gavemaset!
Hver jul kjøper vi millioner av meningsløse gaver til hverandre. Ting ingen egentlig trenger, men vi føler vi må kjøpe for å vise at vi bryr oss. Men gjør vi virkelig? Føler du deg mer verdsatt når du kaster glasskaraffelen du fikk av en fjern slektning for åttende år på rad? Eller hva med det grusomme pynte-fatet du føler du må ta fram når svigerfar kommer på besøk?

Vi er midt i en miljøkrise og hva velger vi å gjøre? Vi kjøper hemningsløst mye dritt til hverandre som utelukkende bidrar til å drepe planeten vi bor på. Mediene fråtser i gavetips, butikker peiser på med ønskelister og skaper sammen et helvetes hysteri. Som om vi egentlig trenger noe som helst. 99 % av alle i Norge trenger egentlig ikke mer greier. Vi trenger å bruke tid sammen og gjøre hverandre lykkelige.

Nei, det må stoppe. Vi trenger ikke flere ønskelister av materialistiske luksusvarer. Vi trenger lykke-lister. Vi trenger å gjøre handlinger som viser at vi bryr oss.

Jeg utforderer alle til å rive ønskelistene i fillebiter og i steden sette opp lykkelister. 

En lykkeliste er en enkel liste der du setter opp hva som gjør deg lykkelig. Tenk deg nøye om og sett opp det du virkelig ønsker deg. Det kan være alt fra få deg kjæreste, ny jobb eller mer tid med venner. Selv om du ikke kan få en ny jobb til jul, kan du få hjelp til å skrive CV, introduksjoner eller at folk sprer det i sitt eget nettverk. Det starter med deg selv. Dersom du ikke vet hva som gjøre deg lykkelig, kommer du til å fortsette å få meningsløst mye dritt til jul.

Hvordan kan vi gjøre noe med gavemaset? Først og fremst - vi må vise at vi mener det. Jeg satt opp et opprop. Om du heller vil ha lykkelister enn ønskelister -  kom bli med!

Signer opprop: STOPP GAVEMASET

 


Ps. min egen lykkeliste ser ut som følgende:

  • Middagsbesøk
  • Invitasjoner til pokerlag
  • At du blir med på ferier 
  • At du ikke føler noe press til å kjøpe noe som helst til meg
  • Få låne de gamle bøkene dine du har lest og elsker.
  • Bli invitert ut på en øl